Inov-8 Trailroc 255

Dupa aproximativ 400k strabatuti cu acest model, mi-am zis sa-mi scriu parerea ca poate mai ajuta si pe altii.

In incercarea de a trece la adidasi minimalisti, dar mai ales ca i-am prins la oferta, in primavara acestui an am ales modelul 255 care are nivelul maxim de amortizare dintre aceste trei modele, 235, 245, 255. Recunosc ca aveam si o usoara feblete pentru acest brand, care nici acum nu stiu de unde a rasarit :). I-am folosit pe majoritatea suprafetelor, pamant, noroi, stanca uscata, umeda, grohotis, chiar si pe cateva portiuni de zapada inghetata. Am fost nevoit la unele concursuri sa-i alerg si pe asfalt, asa, 1, 2 km. Distanta maxima parcursa cu ei a fost aproximativ 40 km la EcoMarathon.

Dupa toata aceasta perioada in care i-am tot folosit, pot spune ca sunt foarte multumit de model.
Usori sunt, comparativ cu un model de la Patagonia, dar fata de Adidas Kanadia 7 Tr nu prea am simtit diferenta. Au aproximativ 255gr, depinde de marimea pantofului.
Aderenta au pe toate suprafetele. Am fost mult mai increzator cand trebuia sa cobor, urc o panta de pamant umed, sau cand trebuia sa calc pe stanca umeda. Normal, pe polei, zapada inghetata am alunecat, chiar si pe noroi, grohotis, dar sunt convins ca pe acele portiuni multe alte modele si-ar fi pierdut aderenta :).
In ceea ce priveste talpa, pe langa o foarte buna aderenta, facand o comparatie cu niste Saucony Peregrine pe care ii folosesc acum, nu se umple de noroi. Mai bine zis, combinatia aia de noroi cu frunze, nu ramane foarte mult pe talpa ca sa-ti ingreuneze pasul.
Am mai fost impresionat de protectia oferita cand mai sutam in cate o piatra, creanga. Rar am simtit durere in urma loviturii, ceea ce am tras concluzia ca de vina e cauciucul cu care e inzestrat acest model.
Amortizarea, initial chiar ma gandeam, oare cum o sa fie? Nu mai alergasem niciodata in modele minimaliste, de fapt, modele care fac trecerea spre minimalist. Iata ca s-au comportat perfect, iar eu chiar i-am alergat, nu m-am jucat. In nici o clipa nu am simtit lipsa amortizarii. Pot spune ca parca te ajuta sa-ti schimbi stilul de alergare. Ai o altfel de calcatura. Parca te obliga sa fi mai sprinten, exact asa am simtit in unele momente.
La fel, am ramas placut surprins de repeziciunea cu care ma uscam la picioare dupa ce ma umpleam de apa, ca de, au fost destule momente in care ploaia a facut parte din decor la unele concursuri.
Uzura, dupa cum am spus, pana acum i-am alergat aproximativ 400 km, si poate nu mai arata ca noi, dar in mod sigur pot sa-i mai folosesc inca pe atat.

La minusuri, pot trece doar faptul ca in timpul alergarii, imi intra prea usor pietricele, nisip, crengute. Nu stiu de ce, dar parca in modelele de la Patagonia, Saucony si Adidas nu am simtit acest lucru la fel de mult. Mi-au intrat si la astea, dar nu la fel de mult.

Concluzie.

Sunt incantat de acest model si cu siguranta, prin rotatie, o sa-i mai folosesc in multe alergari, mai ales cele pe distanta mai lunga.

Asa arata dupa ultima folosire


Comentarii

Postări populare