sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Saucony Peregrine 6

Cu ceva timp in urma, cand cei din picioare erau pe duca, iar eu strangeam bani pentru ceva nou, m-am tot documentat cam ce sa-mi cumpar. Principalele criterii erau, durabilitatea, aderenta, protectia impotriva loviturilor, absorbtia socurilor si binenteles, pretul. La cele secundare, eram interesat de confort, flexibilitate, uscare rapida a picioarelor si nu mai tin minte ce :). Normal ca mi-am facut o lista cu modele de la diverse firme, care mi-au captat atentia, printre care si Peregrine 6 de la Saucony.

A trecut timpul, timp in care am folosit niste Adidas Tr7 si Inov-8 255, ca in septembrie anul trecut, la Ciucas, un concurent sa-mi aduca acesti Peregrine 6 la doar 280 ron(multumesc Norocel).

Din diverse motive, abia peste o luna am reusit sa-i bag la o prima alergare, cu toate ca profilul lor sportiv si talpa interesanta cu multe crampoane care sunt dispuse intr-un fel anume, imi faceau o pofta teribila sa-i alerg asa putin. Pana acum i-am alergat cam 100 km, atat pe noroi, pietris cat si zapada pufoasa, inghetata sau apoasa, mai ales acum in ultima perioada. Traseele pe care i-am folosit sunt Bran-refugiu Tiganesti, Sacele-Bunloc, Cheia-Vf Ciucas pe la Muntele Rosu, Cheia-Muntele Rosu pe creasta Zaganu-Gropsoarele, Brasov-Postavarul cu plecare de la Gradina Zoologica, Poiana Brasov-Postavarul in mare parte pe marginea partiei :). Banuiesc ca nu toata lumea cunoaste aceste trasee asa ca in mare parte inseamna multa padure cu frunze si pamant, de multe ori mai spre noroi, ca de, in ultima vreme au tot fost precipitatii. Sunt si cateva portiune cu stanca, gen creasta Zaganu-Gropsoarele si foarte putin pietris, cum ar fi drumul care urca din DN1 pana la cabana Ciucas.

Dupa toata aceasta perioada in care i-am folosit, mi-am facut o impresie care sper sa ajute si pe altii.

Pro:
La uzura, pana acum arata de parca nu i-am folosit deloc, doar s-a sters putin scrisul din interior, de pe brant.

Aderenta, e incredibila pe pamant umed, cu frunze, inceput de noroi, drum cu pietris, zapada inghetata, intarita, de genul in care nu-ti intra piciorul sau intra doar 1 cm si gata. In ceea ce priveste stanca umeda, eu n-am mai simtit niciodata siguranta data de aceste incaltari. Pe suprafete ca zapada apoasa, noroi mult, au avut la fel ca cele doua modele mentionate mai sus. Adica n-am gasit diferente si nici nu cred sa existe incaltari pentru asa ceva care sa te tina bine pe piciare.

Confortul, pot spune cu certitudine ca in unele momente am si uitat ca sunt incaltat, atat de confortabil m-am simtit. Fiind usori si cu o diferenta de doar 4mm intre calcai si degete, a dus la a ma simtii foarte natural cu ei in picioare, fie ca i-am avut in picioare o ora sau cinci ore. Am mai observat si o flexibilitate foarte buna, avand in vedere ca imediat cum am dat ochii cu ei, modelul parea mai robust.

In ceea ce priveste stancile ascutite, cele care de cele mai multe ori se simt prin talpa diferitelor incaltari, la acest model nu a mai fost cazul. Probabil de vina e plasa metalica pe care o intrezaresc printre crampoanele lui si a felului in care se muleaza talpa pe diferitele chestii aparute in cale, pietre, crengi... O da, era sa uit. Cand in unele momente am mai lovit o piatra, creanga..., socul resimtit la degete a fost aproape insesizabil, ceea ce pentru mine inseamna mare lucru.

In ceea ce priveste respirabilitatea si impermeabilitatea, apa intra si iese la fel de repede, fie ca ploua sau doar treci prin apa. Iar curentii de aer ajuta la uscarea rapida a picioarelor.

La amortizare stau foarte bine. Talpa are intre 21,5mm  si 17,5mm, care clar e suficient in ceea ce priveste amortizarea.

Contra:

Momentan am fost deranjat doar de noroiul foarte mult care s-a strans, lipit pe talpa atunci cand am trecut prin portiuni cu muuult noroi si ceva frunze. Presupun ca e din cauza crampoanelor care sunt foarte apropiate intre ele.

Concluzia dupa acesti aproximativ 100km, e, ca sunt incantat de acest model si cu siguranta o sa-i folosesc mult si bine :).

Iata si cateva poze actuale.










3 comentarii:

  1. Salut. Daca nu sunt prea indiscret,e foarte tentanta achizitionarea produsului la 280 ron. Cum a fost posibil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Eu am avut noroc cu un amic pasionat si el de alergare, care aduce din cand in cand unele modele de adidasi. Razvan Norocel, asa poti sa-l gasesti pe facebook. Incearca sa-l contactezi si vezi ce are.

      Ștergere
  2. am un saucony peregrin 6 , nou, marimea 42, 27cm, care imi ste fix, dau la schimb cu un 43 sau 9.5 ori e de vanzare.

    RăspundețiȘtergere

Grigne Skymarathon

Grigne Skymarathon, un concurs de categoria premier din circuitul Skurunner World Series. Se spune la ei pe site, că e cel mai tehnic circui...